top of page
Gecertificeerd door Richard Bandler

Neuro Linguïstisch Programmeren;

Neuro verwijst naar de interactie tussen de zintuigelijke waarnemingen (zintuigen) en ons neurale​ systeem (centrale zenuwstelsel en de mind). Linguïstisch verwijst naar de taal en andere non-verbale communicatie systemen die wij gebruiken om onze denkpatronen (onze gedachten en onze werkelijkheid) betekenis te​ geven.

Programmeren verwijst naar het ontdekken van onze automatische denk- en gedragspatronen en het vermogen om ze te veranderen.

NLP gaat er vanuit dat één keer een nare ervaring doormaken genoeg is en onderzoekt wat we doen waardoor we de angst of pijn blijven ervaren/voelen.

Tijdens de sessies zoeken we uit wat jou strategieën kunnen zijn om je weer goed te kunnen voelen en welke strategie zet je onbewust in waardoor je je slecht en/of verdrietig voelt. We kijken naar welke overtuigingen van je dient je op dit moment en van welke kun je beter afscheid nemen.
Conversationele hypnose;

Ik maak gebruik van conversationele hypnose technieken. Een hypnotische staat (trance) wordt doelbewust opgewekt als therapeutisch middel. In tegenstelling tot hetgeen tijdens theaterhypnose gebeurt, behoudt je altijd de controle over jezelf.

In deze sessie leer je op een andere manier dan je gewend bent naar jezelf te luisteren. Daardoor kom je dichter bij je onbewuste gevoelens en overtuigingen. Hierdoor kun je nieuwe inzichten krijgen en deze op je eigen manier toepassen in je dagelijks leven en zo je doelen verwezenlijken. 

Je bent vaker onder hypnose dan je denkt!

Denk maar eens aan al die keren dat je dagdroomde, of misschien weet je nog hoe je opging in die ene speciale film of dat boek… Een dergelijke ervaring wordt een alledaagse of spontane trance genoemd. Prikkels van buitenaf zijn op dat moment even minder voelbaar. Je zet ze als het ware op een zijspoor. 

Dit type trance wordt gebruikt bij hypnotherapie. Zo kun je geconcentreerd bezig zijn met wat in je leeft. Er ontstaat ruimte om bezig te zijn met je problemen en deze aan te pakken.

bottom of page